Följ din innersta vilja...

 

Nyårsklockorna har ringt ännu en gång och vi går ett nytt år till mötes. Nu skriver vi 2018… Som vid alla årsskiften handlar det ju om att summera det år som gått och att blicka framåt emot det kommande.

 

Ett nytt år innebär nya förhoppningar, nya utmaningar och nya möjligheter. Många avger nyårslöften med goda föresatser att förändra sin livsstil. Ofta handlar dessa nyårslöften om att leva ett sundare liv; motionera mera, äta nyttigare och stressa mindre för att må bättre.

Varför är det då så svårt för många av oss att hålla våra nyårslöften en längre tid? Kanske för att våra löften till oss själva inte är helt genomtänkta, förberedda och förankrade i vår innersta vilja, utan lite hastigt tillkomna önskningar i vår periferi. Kanske för att de inte är tillräckligt konkreta, helt realistiska eller verkligen viktiga för oss. 

Livsstilsförändringar sker långsamt och gradvis, med ett litet steg i taget. Det tar tid och det krävs tålamod och uthållighet att förändra ett väletablerat beteende och livsmönster. Vanans makt är stark och det är mycket lätt att automatiskt och omedvetet halka tillbaka till invanda - om än icke önskvärda – beteenden. Det krävs både självdisciplin, viljekraft och målmedvetenhet för att genomföra en livsstilsförändring som blir bestående. Utifrån vår äkta vilja har vi frihet och möjlighet att välja och styra våra handlingar på ett medvetet sätt i den riktning vi vill för att så småningom uppnå våra mål.

 

Låt det nya året därför bli ett är då du lyssnar till och följer din innersta vilja...

Lena Nordvall - Samtalsterapi - Mindfulness

alternativakademin@gmail.com

Rundelsgränd 2B

753 12 UPPSALA

018-410 90 90

 

© 2020 AlternativAkademin

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now