Kurs i Qi gong & Meditation

Qi Gong
Qi Gong
Qi Gong
Qi Gong
Qi Gong

Kursen är fulltecknad men du kan maila din intresseanmälan ifall en deltagare avbokar sin plats

Tack!

Qi Gong betyder ordagrant "energi-arbete", eller mer bildligt översatt: "att odla livsenergi". Det består av mjuka till mer dynamiska och kraftfulla rörelser utförda på ett medvetet och graciöst sätt. Qi gong praktiseras oftast stående men kan även innefatta både sittande och liggande övningar.​

​Qi gong utövas traditionellt för att vidhålla hälsan i optimalt skick samt för rehabilitering, energipåfyllning och som en väg till andligt växande. För det mesta är qigong en behaglig upplevelse men i vissa program stöter man på aspekter som kan upplevas som fysiskt eller mentalt utmanande. Målet är att med regelbunden utövning komma igenom dessa utmaningar för att eliminera blockeringar, bli starkare och mer harmonisk.

Qi Gong är en del av den kinesiska medicinen tillsammans med akupunktur, massage (tuina, anma), örtmedicin, koppning och värmebehandling. Patienten i princip ordineras att utföra rörelser för att komma i balans efter en viss sjukdomsperiod och/eller bibehålla hälsan. Alltså är det den delen där man tar ansvar för sitt tillfrisknande genom att utföra en serie eller ett program med terapeutiska och stärkande rörelser. Eller så lär man sig disciplinen av en lärare och integrerar det i sin vardag som ett slags fysiskt och mentalt förhållningssätt till livet.

Gemensamt för alla qi gong metoder är att man fokuserar på sina inre krafter med hjälp av koncentration, andning, flödande rörelser och en ständig kontakt med alla sina sinnen. Den inre kraften är fundamentet i alla andra former av kraft. All kraft som inte vilar på den inre styrkan är ytlig och bräcklig.

Under kursen kommer vi att kombinera qi gong med meditation. Även andnings- och coreövningar samt avslappning förekommer i kursen.

 

Start: 7 oktober

6 gånger à 75 minuter

kl.18.30-19.45

Plats: Luthagens Massage
Götgatan 6, Uppsala

Pris: 950 kr t.o.m 30/9
1200 kr efter 30/9

Anmälan & frågor:
alternativakademin@gmail.com

Vad är qi gong bra för?