Grundkurs i Shiatsu

Shiatsu är en behandlingsmetod baserad på österländsk filosofi och energilära. Terapeutisk beröring är den viktigaste aspekten i Shiatsu. Man vill röra på energiflödet i kroppen vilket man gör genom tekniken och beröringen som är unik för shiatsu. Beröringstekniken är det första du lär dig på grundkursen.

Genom tryck på akupunkturpunkter och muskler, töjningar samt avslappningstekniker vill man få mottagaren att uppleva sin egen kropp, rörelse av energi och djup avslappning.

I shiatsu ligger mottagaren påklädd på en mjuk madrass på golvet. Detta kan kännas skönt och tryggt samt ge en grundande känsla eftersom man ligger nära golvet och jorden. Genom det speciella mjukhårda trycket erfar mottagaren en trygg och lugn beröring, som inte väcker kroppens motstånd. 

 

Under den här kursen lär du dig grunderna inom Shiatsu och ett program för privat bruk som du kan utöva på dina nära och kära vid spänningar, fysisk och mental trötthet, värk, oro och på dem som skulle ha nytta av den här typen av beröring och behandling.

 

Grundkursen kvalificerar dig för fortsättning till terapeututbildning som består av flera moduler och efter att du fullföljt alla kriterier kan du bli diplomerad Shiatsuterapeut. Mer information om terapeututbildningen fås under grundkursen.

Datum och tid:

23-24 april, kl.10-17

14-15 maj, kl.10-17

11-12 juni, kl.10-17

Adress: Götgatan 6, Uppsala

Pris: 7 500 kr

7 000 kr vid betalning senast 14 april

Anmälan & frågor

Tack för ditt meddelande!

Shiatsu2.JPG
Shiatsu4.JPG