top of page

Acerca de

Yin Yoga

Yin Yoga
Fredag 20 oktober
Kl.18-19.15

Yin Yoga är en mjuk och långsam yogaform som innehåller principer från traditionell kinesisk medicin, och asanas (ställningar) som hålls under längre tid än i andra stilar. I Yin Yoga utövas nästan bara liggande och sittande övningar. Ställningarna är avsedda att förbättra flödet i energibanorna och alla fysiska strukturer, inklusive organen. Spänningar och stress har en möjlighet att lösas upp på ett oforcerat sött.

På en fysisk nivå riktar Yin Yogan sig mot och påverkar våra djupaste vävnader: bindväven, som inkluderar vår fascia, ligament, leder, brosk och ben. Alla vävnader behöver rörelse för att återfå och bibehålla optimal hälsa och dessa djupare vävnader är inget undantag. Men för att på ett säkert sätt träna de djupare, "yinliknande" vävnaderna i vår kropp måste vi använda "yinliknande" belastning, utsträckning och rörelse. Yinyogaställningar ger måttlig belastning på kroppens bindväv i syfte att öka energiflödet i lederna, förbättra flexibiliteten men även skapa djup avslappning och möjlighet till självläkning.

 

Yin Yoga är en mer meditativ yogaform vars mål är att skapa djuapre medvetenhet om inre tystnad. I yinyoga finns det tid, massor av tid: tid att utforska sin kropp, allt som ligger bakom hur kroppen känns "här och nu" och hur det kan förändras inom några minuter under yogan, tid att pausa och utforska sitt sinnestillstånd, tid att utveckla vanan att vara mer närvarande, tid att lära sig respektera sin kropp och sina förutsättningar.

 

Yin Yogan utforskar de gränser där motstånd uppstår. Detta motstånd kan vara fysiskt, men det finns även känslomässiga och psykologiska gränser som också ska uppmärksammas och hedras.

Yin Yoga är kravlös och man får i en mycket lugn takt uppleva inre rörelse utan att röra sig så mycket för att komma närmare sitt väsen på ett fridfullt sätt.

Avsluta din vecka på ett fysiskt och mentalt avslappnande sätt med Yin Yoga på fredag 20 oktober.

Tid: kl.18-19.15

Pris: 220 kr

Plats: Luthagens Massage, Götgatan 6

Endast 8 platser

Läraren är Marina Papazian som även är lärare i Hatha Yoga, Qi Gong och Pilates.

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan.

Tack för ditt meddelande!

bottom of page