top of page
Toppen

Qi Gong

Qi Gong är medvetna rörelser för att optimera energiflödet, flexibiliteten, styrkan, andningen och koordinationen i ett lugnt och meditativt tillstånd. Rörelserna är flödande och mjuka men effekterna upplevs som väldigt kraftfulla och stärkande för både kroppen och sinnet.

I qi gong finner vi en dimension som ofta saknas i andra träningsformer där betoningen ligger mestadels på muskulaturen och fysisk struktur. Den dimensionen är medvetenheten, alltså  koncentrationen på den inre kraften förstärkt genom medveten andning.

En annan viktig aspekt i qi gong är att uppleva olika uttryck av energi i kroppen. ​Qi gong betyder ordagrant "energi-arbete", eller mer bildligt översatt: "att odla livsenergi". Här har vi möjligheten att skapa och uppleva både subtil men även vibrerande och pulserande energi i våra muskler, leder, skelett, bindväv samt kommunikationssystemet i form av våra energibanor.

Ge dig själv gåvan av inre styrka och fysiskt välmående.

Qi Gong
Qigong i Uppsala

Lärare och inspiratör: Marina Papazian

Start: 28 augusti - 8 onsdagar
Tid: 17.30-18.45
Pris: 1 600kr

För anmälan och betalning kontakta Marina på alternativakademin@gmail.com

Pilates

Pilates

Pilates är känt som en träningsform där man koncentrerar sig på core musklerna men i verkligheten arbetar man med hela kroppen. En viktig aspekt är att ha optimal och fungerande "vardagskropp" därför är de flesta övningar ämnade att korrigera hållningen som i sin tur involverar många om inte alla muskler och kroppsdelar.

 

Fler och fler upptäcker hur små justeringar och precision i sina rörelser ändrar hela dynamiken i träningen. De upptäcker även muskler som de inte visste de hade innan de införde "Pilatestänk" i sina övningar! Nu har du också chansen att göra en djupdykning i dina kroppsrörelser och få nya perspektiv på hur du kan träna smartare.

Under detta tillfälle kommer vi att gå igenom grundprinciperna i Pilates, du guidas i att hitta de korrekta musklerna, lära dig att utföra övningarna med precision, öva dig i "pilatesandning", lära dig många klassiska pilatesövningar som du sedan kan öva hemma.

Du kommer att kunna ställa alla frågor som du vanligtvis inte kan ställa under pilatespass på gym. Och säkert komma på en hel del nya frågor! Vi investerar mycket tid på att förstå hur vi kan få ut det mesta av vår intelligenta träning med vår intelligenta kropp.

Kompendium ingår i kursen.

Lärare: Marina Papazian

Datum för vårterminen publiceras inom kort.

Kurs i Pilates Uppsala

YinYoga

Yin Yoga är en mjuk och långsam yogaform som innehåller principer från traditionell kinesisk medicin, och asanas (ställningar) som hålls under längre tid än i andra stilar. I Yin Yoga utövas nästan bara liggande och sittande övningar. Ställningarna är avsedda att förbättra flödet i energibanorna och alla fysiska strukturer, inklusive organen. Spänningar och stress har en möjlighet att lösas upp på ett oforcerat sätt.


YinYoga

På en fysisk nivå riktar Yin Yogan sig mot och påverkar våra djupaste vävnader: bindväven, som inkluderar vår fascia, ligament, leder, brosk och ben. Alla vävnader behöver rörelse för att återfå och bibehålla optimal hälsa och dessa djupare vävnader är inget undantag. Men för att på ett säkert sätt träna de djupare, "yinliknande" vävnaderna i vår kropp måste vi använda "yinliknande" belastning, utsträckning och rörelse. Yinyogaställningar ger måttlig belastning på kroppens bindväv i syfte att öka energiflödet i lederna, förbättra flexibiliteten men även skapa djup avslappning och möjlighet till självläkning.

Yin Yoga är en mer meditativ yogaform vars mål är att skapa djuapre medvetenhet om inre tystnad. I yinyoga finns det tid, massor av tid: tid att utforska sin kropp, allt som ligger bakom hur kroppen känns "här och nu" och hur det kan förändras inom några minuter under yogan, tid att pausa och utforska sitt sinnestillstånd, tid att utveckla vanan att vara mer närvarande, tid att lära sig respektera sin kropp och sina förutsättningar.

 

Yin Yogan utforskar de gränser där motstånd uppstår. Detta motstånd kan vara fysiskt, men det finns även känslomässiga och psykologiska gränser som också ska uppmärksammas och hedras.

Yin Yoga är kravlös och man får i en mycket lugn takt uppleva inre rörelse utan att röra sig så mycket för att komma närmare sitt väsen på ett fridfullt sätt.

Andning

Funktionell Andning

I den här kursen får du lära dig grundläggande kunskaper i andningens anatomi och fysiologi, hur din inre arkitektur fungerar, vilka muskler du bör bli stark i samt hur du slappnar av i specifika överarbetade muskler för att ha djup och bredd i din andning. När du vet hur din kropp egentligen fungerar kan du genom dina dagliga vanor såsom hållning, sittande hållning, små korrigenringar i vissa kroppsdelar och avslappning i andra delar uppleva lugn, fokus samt mer cirkulation och energi. Alla övningar är funktionella, det vill säga att du kan integrera dem i vardagssituationer och aktiviteter.

Lärare: Marina Papazian

5 tillfällen à 50 min

Pris: 1200 kr

Boka tid med Marina

Posture_edited.png
Marina

Om Marina:

Jag började min 3 åriga akupunkturutbildning 1997 och qi gong ingick i min utbildning som en viktig del i kännedom om sin kropp och sina energier samt medvetenhetshöjning, fokus, smidighet och närvaro. Alla grundprinciper inom energilära, yin-yang teroin, 5 elementen, merianläran m.m. som ingår i akupunkturläran finns även i qi gong. Qi gong är den delen där personen själv tar hand om sitt helande, sina energier, förebyggande av obalanser, optimering av qi-flödet i både den fysiska och energetiska kroppen samt sinnet.

 

Jag lärde mig qigong och akupunktur av Chris McAlister som själv har lärt sig qigong, tai chi, gung fu och andra kampsporter av olika mästare/sifu. Chris åker runt i världen och håller i kurser och workshops. Jag har även varit i Kina och lärt mig en del där.

 

Jag började undervisa qi gong 1999 och sedan dess har jag hållit många kurser. Jag är även en av grundarna av och huvudlärarna på Svenska Energiskolan där vi utbildar qigong-, meditations-, och avslappningslärare. Vi lär ut flera olika qi gong former, meditationer, avslappningsövningar, medvetenhetshöjande övningar, andningsträning m.m. Du kan läsa mer om utbildningen på : https://www.svenskaenergiskolan.se/

Jag är även yoga, pilates, yin yoga, stretch och andningspedagog och instruktör.

Jag arbetar med akupunktur, shiatsu, zonterapi, ansiktszonterapi och regndroppsmassage.

bottom of page