KURSER VT-2023

Qi Gong

Pilates

Funktionell Andning

Qi Gong

Qi Gong är medvetna rörelser för att optimera energiflödet, flexibiliteten, styrkan, andningen och koordinationen i ett lugnt och meditativt tillstånd. Rörelserna är flödande och mjuka men effekterna upplevs som väldigt kraftfulla och stärkande för både kroppen och sinnet.

I qi gong finner vi en dimension som ofta saknas i andra träningsformer där betoningen ligger mestadels på muskulaturen och fysisk struktur. Den dimensionen är medvetenheten, alltså  koncentrationen på den inre kraften förstärkt genom medveten andning.

En annan viktig aspekt i qi gong är att uppleva olika uttryck av energi i kroppen. ​Qi gong betyder ordagrant "energi-arbete", eller mer bildligt översatt: "att odla livsenergi". Här har vi möjligheten att skapa och uppleva både subtil men även vibrerande och pulserande energi i våra muskler, leder, skelett, bindväv samt kommunikationssystemet i form av våra energibanor.

Qigong i Uppsala

Lärare: Marina Papazian

Start 18 januari - 8 onsdagar

Tid: kl.17.30-18.45

Pris:1 560 kr

Plats: Luthagens Massage

Götgatan 6, Uppsala

Pilates

Pilates är känt som en träningsform där man koncentrerar sig på core musklerna men i verkligheten arbetar man med hela kroppen. En viktig aspekt är att ha optimal och fungerande "vardagskropp" därför är de flesta övningar ämnade att korrigera hållningen som i sin tur involverar många om inte alla muskler och kroppsdelar.

 

Fler och fler upptäcker hur små justeringar och precision i sina rörelser ändrar hela dynamiken i träningen. De upptäcker även muskler som de inte visste de hade innan de införde "Pilatestänk" i sina övningar! Nu har du också chansen att göra en djupdykning i dina kroppsrörelser och få nya perspektiv på hur du kan träna smartare.

Under dessa 2 tillfällen kommer vi att gå igenom grundprinciperna i Pilates, du guidas i att hitta de korrekta musklerna, lära dig att utföra övningarna med precision, öva dig i "pilatesandning", lära dig många klassiska pilatesövningar som du kan sedan öva hemma samt prova att öva med 2 redskap.

Du kommer att kunna ställa alla frågor som du vanligtvis inte kan ställa under pilatespass på gym. Och säkert komma på en hel del nya frågor! Vi investerar mycket tid på att förstå hur vi kan få ut det mesta av vår intelligenta träning med vår intelligenta kropp.

Kompendium ingår i kursen.

Pilates Workshop Uppsala

Lärare: Marina Papazian

Datum: 28 januari och 11 februari

Tid: kl.10-14 båda lördagarna

Pris:1 500 kr t.o.m 10/1. 1 600 kr efter 10/1

Plats: Luthagens Massage

Götgatan 6, Uppsala

OBS: 6 anmälda till kursen redan.

Funktionell Andning

I den här kursen får du lära dig grundläggande kunskaper i andningens anatomi och fysiologi, hur din inre arkitektur fungerar, vilka muskler du bör bli stark i samt hur du slappnar av i specifika överarbetade muskler för att ha djup och bredd i din andning. När du vet hur din kropp egentligen fungerar kan du genom dina dagliga vanor såsom hållning, sittande hållning, små korrigenringar i vissa kroppsdelar och avslappning i andra delar uppleva lugn, fokus samt mer cirkulation och energi. Alla övningar är funktionella, det vill säga att du kan integrera dem i vardagssituationer och aktiviteter.

Lärare: Marina Papazian

5 tillfällen. Datum kommer inom kort

Pris:1 000 kr

För privata andningssessioner kontakta Marina

Andningskurs i Uppsala

Eventuellt kommer vi att erbjuda fler kurser. Vi lägger upp information fortlöpande.

Anmälan och frågor

Tack för ditt meddelande!

 

Om Marina:

Jag började min 3 åriga akupunkturutbildning 1997 och qi gong ingick i min utbildning som en viktig del i kännedom om sin kropp och sina energier samt medvetenhetshöjning, fokus, smidighet och närvaro. Alla grundprinciper inom energilära, yin-yang teroin, 5 elementen, merianläran m.m. som ingår i akupunkturläran finns även i qi gong. Qi gong är den delen där personen själv tar hand om sitt helande, sina energier, förebyggande av obalanser, optimering av qi-flödet i både den fysiska och energetiska kroppen samt sinnet.

 

Jag lärde mig qigong och akupunktur av Chris McAlister som själv har lärt sig qigong, tai chi, gung fu och andra kampsporter av olika mästare/sifu. Chris åker runt i världen och håller i kurser och workshops. Jag har även varit i Kina och lärt mig en del där.

 

Jag började undervisa qi gong 1999 och sedan dess har jag hållit många kurser. Jag är även en av grundarna av och huvudlärarna på Svenska Energiskolan där vi utbildar qigong-, meditations-, och avslappningslärare. Vi lär ut flera olika qi gong former, meditationer, avslappningsövningar, medvetenhetshöjande övningar, andningsträning m.m. Du kan läsa mer om utbildningen på : https://www.svenskaenergiskolan.se/

Jag är även yoga, pilates, yin yoga, stretch och andningspedagog och instruktör.

Jag arbetar med akupunktur, shiatsu, zonterapi, ansiktszonterapi och regndroppsmassage.