Kurser Höstterminen 2022

 
Qi Gong HT22

Qi gong är medvetna rörelser för att optimera energiflödet, flexibiliteten, styrkan, andningen och koordinationen i ett lugnt och meditativt tillstånd. Rörelserna är flödande och mjuka men effekterna upplevs som väldigt kraftfulla och stärkande för både kroppen och sinnet.

I qi gong finner vi en dimension som ofta saknas i andra träningsformer där betoningen ligger mestadels på muskulaturen och fysisk struktur. Den dimensionen är medvetenheten, alltså  koncentrationen på den inre kraften förstärkt genom medveten andning.

En annan viktig aspekt i qi gong är att uppleva olika uttryck av energi i kroppen. ​Qi gong betyder ordagrant "energi-arbete", eller mer bildligt översatt: "att odla livsenergi". Här har vi möjligheten att skapa och uppleva både subtil men även vibrerande och pulserande energi i våra muskler, leder, skelett, bindväv samt kommunikationssystemet i form av våra energibanor.

Lärare: Marina Papazian

Start 7 september

Du kan välja att gå kl17.30 -18.45 alt. kl.19:00-20.15.

Samma innehåll i båda grupperna.

 

Pris för 16 gånger t.o.m 21 december: 2 800kr

Pris för 8 gånger

7 september - 26 oktober 1 560kr

2 november - 21 december: 1 560 kr

 

Plats: Luthagens Massage

Götgatan 6, Uppsala

Fler kurser kommer att annonseras inom kort.

Anmälan och frågor

Tack för ditt meddelande!

Om Marina:

Jag började min 3 åriga akupunkturutbildning 1997 och qi gong ingick i min utbildning som en viktig del i kännedom om sin kropp och sina energier samt medvetenhetshöjning, fokus, smidighet och närvaro. Alla grundprinciper inom energilära, yin-yang teroin, 5 elementen, merianläran m.m. som ingår i akupunkturläran finns även i qi gong. Qi gong är den delen där personen själv tar hand om sitt helande, sina energier, förebyggande av obalanser, optimering av qi-flödet i både den fysiska och energetiska kroppen samt sinnet.

 

Jag lärde mig qigong och akupunktur av Chris McAlister som själv har lärt sig qigong, tai chi, gung fu och andra kampsporter av olika mästare/sifu. Chris åker runt i världen och håller i kurser och workshops. Jag har även varit i Kina och lärt mig en del där.

 

Jag började undervisa qi gong 1999 och sedan dess har jag hållit många kurser. är även en av grundarna av och huvudlärarna på Svenska Energiskolan där vi utbildar qigong-, meditations-, och avslappningslärare. Vi lära ut flera olika qi gong former, meditationer, avslappningsövningar, medvetenhetshöjande övningar, andningsträning m.m. Du kan läsa mer om utbildningen på : https://www.svenskaenergiskolan.se/

Jag är även yoga, pilates, yin yoga, stretch och andningspedagog och instruktör.

Jag arbetar med akupunktur, shiatsu, zonterapi, ansiktszonterapi och regndroppsmassage.

 
Lär dig qi gong, meditation, avslappning och andning