Qi Gong
Qi Gong

Qi gong

6 onsdagar med start 27 april

kl.18-19.15

Pris: 1 000 kr

Qi gong är medvetna rörelser för att optimera energiflödet, flexibiliteten, styrkan, andningen och koordinationen i ett lugnt och meditativt tillstånd. Rörelserna är flödande och mjuka men effekterna upplevs som väldigt kraftfulla och stärkande för både kroppen och sinnet.

I qi gong finner vi en dimension som ofta saknas i andra träningsformer där betoningen ligger mestadels på muskulaturen och fysisk struktur. Den dimensionen är medvetenheten, alltså  koncentrationen på den inre kraften förstärkt genom medveten andning.

En annan viktig aspekt i qi gong är att uppleva olika uttryck av energi i kroppen. ​Qi gong betyder ordagrant "energi-arbete", eller mer bildligt översatt: "att odla livsenergi". Här har vi möjligheten att skapa och uppleva både subtil men även vibrerande och pulserande energi i våra muskler, leder, skelett, bindväv samt kommunikationssystemet i form av våra energibanor.

Kursen är påbörjad. Skicka en intressanmälan för nästa gång kursen ges.

Grundkurs i Shiatsu

Du lär dig grunderna inom Shiatsu & ett program för privat bruk. Grundkursen kvalificerar dig för fortsättning till terapeututbildning

3 helger:

23-24 april

14-15 maj

11-12 juni

Mer info om grundkursen

Läs mer om Shiatsu

Lärare: Chris & Marina

Happy Hips

för mjukare och gladare höfter

Kursen inkluderar inspelning av övningarna för fortsatt vård av höfterna hemma.

Kursen ges i höst.

Happy Hips är för dig som har ont och/eller är stel i höfterna men vill ha mjuka och glada höfter och njuta av livet!

 

Om du kämpar under diverse tränings-, stretch och yogaklasser för att få ordning på dina höfter men inte upplever någon förändring kan den här workshopen vara ett annat sätt att arbeta med sin kropp.

Med mjuka och flödande rörelser både stående, sittande och liggande återupptäcker vi hur lätt det kan vara att skapa rörelse i höfterna med djup effekt. 

Vi kommer att ta upp både anatomiska men även känslomässiga och mentala aspekterna som berör höfterna.

Du får tillgång till inspelningen av övningarna så du kan fortsätta mjuka upp dina höfter.

Grundkurs i Pilates för stabilitet och styrka

Kursen är avslutad. Skicka en intressanmälan för nästa gång kursen ges.

Pilates är känt som en träningsform där man koncentrerar sig på core musklerna men i verkligheten arbetar man med hela kroppen. En viktig aspekt är att ha optimal och fungerande "vardagskropp" därför är de flesta övningar ämnade att korrigera hållningen som i sin tur involverar många om inte alla muskler och kroppsdelar.

Att mobilisera och stabilisera muskler och leder är också ett nyckeltema i Pilatesträning. Att både ha rörlighet och stabilitet kan minska stress och smärta och även förebygga skador och smärta så alla kan ha nytta av träningen.

Precision och total medvetenhet under rörelserna är något som utmärker Pilates. Man upptäcker sin kropp och hur man kan förbättrar funktion och rörelser om och om igen. Och DET är väldigt roligt!

Du får både skriftligt material och tillgång till inspelningen av en klass så du kan fortsätta träna hemma.

Pilates
Pilates