top of page

 

Kinesiotejpning, även kallad rehabtejpning,  är en behandlingsmetod där man använder elastisk, vattenavstötande och självhäftande tejp. Till skillnad från andra tejper (t.ex coachtape) andas kinesiotejp, vilket gör att den kan sitta bekvämt på huden i flera dagar.

 

Tejpen är i 100 % bomull och innehåller ingen latex. Tejpningen möjliggör full rörlighet i lederna samt förbättrar blod- och lymfcirkulationen. Behandlingen minskar smärtor och inflammationer genom att stödja ansträngda eller försvagade muskler. Större effekter av kinesiotejpning är korrekt muskelfunktion, bättre cirkulation av blod och lymfa, smärtreducering samt återställning av vrid- och böjrörelser. Tejpen hindrar inte flödet av kroppsvätskor till skillnad från traditionella tejper och förband, som är stumma och inte tillåter muskler att röra sig.

Purple2.jpg
Tejpining

Syfte och effekter: Vård av nya och även gamla skador, snabbare läkning, smärtlindring, ökat stöd tillsammans med fri rörlighet, förbättrad prestanda, skydd under läkning, korrigering av muskelfunktion som leder till bättre kroppshållning samt  förebyggande av ytterligare skador i och med tejpens skyddande och stabiliserande effekt. 

 

Exempel på skador och tillstånd man kan behandla med kinesiotejping: stukning och vrickning av fotled, hälsensbesvär, hälsporre, knäbesvär, benhinneinflammation, lårkaka, inflammation i axlar och skuldror, frusen skuldra, tennisarmbåge, musarm, ryggskott, diskbråck, ryggvärk, försvagning och överanstängning av rygg.

 

Terapeut: Marina Papazian 070-1304073alternativakademin@gmail.com

Priser:

Endast tejpning: 100 kr

Tejpning i samband med andra behandlingar hos oss kostar 100 kr utöver behandlingsavgiften. Exempel: för akupunktur (770 kr) + tejpning (70 kr) betalar du 840 kr. Tänk på att tejpningen måste upprepas efter 3-4 dagar. Då kostar det endast 70 kr.

 

OBS! Vi rekommenderar inte att bara köpa tejp och använda som förband. Lämplig utbildning  behövs så att korrekt teknik används för olika skador och för rätt effekt. Däremot kan vi instruera Dig att fortsätta tejpa hemma mot en avgift av 350 kr.

bottom of page