top of page
Labtester

I samband med en konsultation kan du bli rekommenderad att göra ett av följande labtester som komplement till hälsoscreeningen och näringsterapin.

Hårmineralanalys:

En hårmineralanalys (HMA) är en värdefull hälsoanalys som med mycket exakta metoder mäter och berättar om kroppens närings- och mineralstatus under de senaste månaderna. Vitaminer, mineraler, aminosyror, andra näringsämnen och enzymer är livsviktiga komponenter för kroppens uppbyggnad och funktion: en hårmineralanalys ger en tillförlitlig mätning av 36 olika mineral, spårämnen och metaller. Alla biokemiska processer i kroppen kräver näringsämnen och en hårmineralanalys kan hjälpa dig förstå vilka näringsämnen du behöver.

 

Lillian_edited_edited.jpg

Provtagning och analys raport

En provtagning går till så att man klipper några strån från bakre delen av ditt huvud. Då vi tar på flera ställen är det inget som kommer att synas. Provsvaret får du inom fyra veckor samt förslag på hur du t.ex. förändra kosten och inta kosttillskott för att må bättre och förebygga sjukdom. Det utförliga svaret ger även råd om hur du kan minska din eventuella belastning av toxiner.

Resultatet från analysen ger dig en bild av kroppens invärtes miljö samt ger råd om kost och skräddarsytt kosttillskottsprogram.

Resultatet redogörs detaljerat i en personlig analysrapport som visar på mineralstatus, förekomst av tungmetaller och metabolisk typ.

Själva analysen utförs av Trace Elements i USA

Pris: 1800 kr inkl. konsultation (www.nutri-tech.nu)

Hårmineralanalys

Allergitester för födoämnen

 

Imupro – Födoämneallergi : Allergiska raktioner mot födoämnen kan orsaka inflammation och många problem.

ImuPro - födoämnesallergi typ III (IgG)(,Mag-tarmproblem, migrän, depression, hudbesvär och konsentrations problfem  mm kan orsakas av vanliga  födoämnen som vi äter).

  1. Imupro 50 olika allergener 1495:- +konsultation (700:/timme)

  2. Imupro 100 olika allergener/ 2950: -Plus konsultation

  3. Imupro 200 allergener är 3950: - plus konsultation 

  4. Imupro 300  allergener är 4950:- plus konsultation

   Histaminintolerans: 950 kr + konsultation

Tester på Nordiclabs

Nordiclabs erbjuder ett stort antal tester som du kan beställa i samarbete med Rima. Här är några exempel på tester: hormoner, mag- och tarm, signalsubstanser, vitaminstatus, oxidativ stress, skeletthälsa, immunförsvar, näring- och metalbolfunkioner.

 

För utförlig beskrivning av analyser se Nordiclabs hemsida. Testerna kan beställas efter konsultation med Rima.

Kontakta Rima på på 070-745 33 58 alt. ripsik@telia.com

Födoämnesallergi.png
bottom of page