top of page

Marina Papazian

När jag valde att studera till biomedicinsk analytiker i mitten av 80-talet visste jag att jag ville inspirera människor till bättre hälsa. Efter att ha arbetat inom medicinsk forskning i några år insåg jag att jag behövde välja en annan väg för att uppfylla min dröm: att utforska hälsa från en helhetssyn med respekt för människans alla dimensioner.

 

Jag har varit verksam på Alternativakademin sedan 1997 och njutit av varje dag som jag kunnat erbjuda bättre livskvalitet till de allra flesta som besökt mig. Jag arbetar med akupunktur, shiatsu, zonterapi, Regndroppsmassage och tejping. Jag håller kurser i Qi Gong, Pilates, Yoga, Stretch, Dance Fitness samt zonterapi och shiatsu för hemmabruk.

Jag är en av huvudlärarna på Svenska Energiskolan där vi erbjuder instruktörsutbildning i Qi Gong, meditation och avslappning. Jag har varit gästlärare på Biskops-Arnös Folkhögskola, Naturens Medicin, i öronakupunktur, shiatsu och österländsk medicin, på Isshin Gakkais akupunkturutbildning i Uppsala, på Scandinavian College of Travel and Tourism i Orsa, hälsoinriktningen där jag undervisar alternativ medicin till elever som utbildar sig till massage- och Spaterapeuter. Jag har även undervisat öronakupunktur och österländsk medicin till blivande zonterapeuter och 5-elementslära till blivande Yin yogalärare på Axelsons Institute.

Du kan kontakta mig på: 070-130 40 73 / alternativakademin@gmail.com

Marina

Om rörelsecoaching och terapi

Ända sedan jag var barn, lekte i skolgården, dansade balett, spelade volleyboll och drömde om att jag var olympisk mästarinna i gymnastik har jag varit förälskad i rörelse! Det finns inget naturligare för kroppen än att röra på sig och tänk hur många tusen rörelser vi kan göra med alla delar av vår kropp!! Rörelse skapar liv och flöde.
 
Med mina träningspass vill jag erbjuda alla möjligheten att använda rörelse som både friskvård och terapi. Jag vill inspirera till rörelse på ett medvetet och kroppsvänligt sätt för att förbättra rörlighet, styrka och stabilitet i kroppen, mjuka upp leder, stärka balansen och andningen och även använda medvetna rörelser för att lindra smärta. Framförallt vill jag att alla ska uppleva rörelseglädje!
 
Jag håller på med många olika rörelseformer, från qigong och tai chi till yoga, pilates, stretch, salsa och afrokubanska danser. Jag gillar att utforska kroppen med olika metoder; alla ger sin ”specialeffekt”.
 
Jag har arbetat på många olika gymanläggningar och studios samt i egen regi. I egenskap av terapeut som arbetar med olika kroppsbehandlingar ser jag många olika typer av problematik pga stress och stillsittande livsstil men även en viss ovilja att ”gå till gymmet” hos en del människor. Därför vill skapa en miljö där alla ska känna sig välkomna att det ska vara både roligt och nyttigt att träna utan att man blir hindrad av sina begränsningar. Även dem som tränar hårt och regelbundet är välkomna.

Se kurser och  rörelsecoaching

bottom of page