top of page

 

Man brukar ofta säga att det lyser om gravida kvinnor men det betyder inte att att det är lätt att vara gravid! Många lider av ryggvärk, illamående, foglossning, vätskeansamling, trötthet m.m. Shiatsu är en holistisk behandlingsform som hjälper vid många symtom och skänker både vila och energi.

Shiatsu bygger på välgörande och respektfull beröring. Även dessa egenskaper kan stödja kvinnan vid både fysiska och mentala utmaningar. Man kan känna sig mer i kontakt med sig själv och sin kropp samt utveckla en större förtroende för sin egen förmåga att bli förälder.

Shiatsu är en kombination av massage, beröring och stretch och utförs på en mjuk och bekväm futonmadrass på golvet. Man behåller kläderna på sig vilket kan kännas speciellt bra för gravida kvinnor. Fördelen med shiatsu att man kan ligga på sida så att magen inte störs och andingen inte försvåras. Terapeuten stödjer kroppen och gör det bekvämt för mottagaren med hjälp av kuddar. Vissa moment kan även göras sittande.

Purple2.jpg
Shiatsu för gravida
Massage för gravida
 Massage för gravida

Det är en säker behandlingsform eftersom terapeuten är lyhörd för vad kroppen vill ha och behöver. Som utbildad terapeut vet man också hur man inte ska störa graviditeten. Traditionellt lärde man ut shiatsu till barnmorskor i Japan så att de kunde hjälpa kvinnorna både vid graviditet och förlossning.

Med shiatsu kan gravida kvinnor få hjälp vid ömma muskler, ryggvärk, tunga ben, förstoppning, vätskeansamling och svullnad, illamående, halsbränna, sömnpoblem, tung andning osv. Man kan även få bättre fokus, mental klarhet, närvaro samt förhöjd grundenergi. Mamman får utrymme och ro att tona in sig på graviditeten och förbereda sig inför förlossningen.

Graviditeten är en tid då det finns potential för förändringar och personlig utveckling. Det är också den tid då grunderna för relationen mellan föräldrarna och barnet läggs. Shiatsu som kraftfull behandlingsform kan hjälpa mamman att bli mer medveten om förändringarna i sin kropp såväl som sitt sinne och etablera en bra kommunikation med barnet. Det är även en ypperlig behandlingsform för återhämtning efter förlossning och vid amning, en tid som kan kännas krävande och man uppskattar en snäll och stödjande beröring och bemötande.

Läs mer om shiatsu.

Pris: 770 kr​

​Terapeuter

Marina Papazian 0701-30 40 73 / alternativakademin@gmail.com

Chris McAlister  0707 511 642/ chris.mcalister360@gmail.com

Massage fr gravida
Massage för gravida
Massage för gravida
bottom of page