top of page

The Full Story

About

Förbättra din Yoga med Pilates

Yogabolaget, Åkersberga - lör, 25/5, kl.10-12

Yoga är en komplett lära och utövandet av asanas är en viktig del av den. Det är många som är intresserade av Yoga nuförtiden och tycker att den hjälper dem både fysiskt, mentalt och spirituellt. I takt med att Yoga har blivit mer och mer omtyckt så erbjuds det klasser på många anläggningar. Detta är fantastiskt men ofta hinner inte Yogaläraren hjälpa deltagarna individuellt i större grupper och det kan ibland vara problematiskt.

Det erbjuds även många klasser online, utan närvaron av en fysisk lärare, en som ser och kan guida en på rätt sätt. Även om yoga i sin natur är tänkt att utövas med medvetenhet så kan det ändå vara svårt att utöva alla rörelser och även andningen på ett ergonomiskt korrekt sätt.

Pilates
Yoga Bhandas

Pilates är känt som en träningsform där man koncentrerar sig på de så kallade "core musklerna" men i verkligheten arbetar man med hela kroppen. Det läggs även stor vikt på andning, hållning, balans och kroppsmedvetenhet.

Fler och fler upptäcker hur små justeringar och precision i sina rörelser ändrar hela dynamiken i träningen. Och därmed upplevelsen och behållningen av övningarna, vare sig det är Pilates, Yoga eller andra rörelseformer. Och eftersom pilates är bra för att förebygga skador och problem så kan det vara bra att utöva det i det syftet.


Joseph Pilates var själv en Yogi och hade mycket kunskap om kroppen och själen. Han hjälpte många med rehabilitering efter skador. Han var mycket kunnig inom anatomi och kunde skapa övningar för den "moderna människan" som kanske inte har samma förutsättningar som yogautövande människor för hundratals eller tusentals år sedan. 

Pilates har inte samma långa och rika historia men den har integrerat många av de universala aspekterna av "body-mind discipliner" och samtidigt anpassat träningen till den moderna människan med nutida behov. Då vi inte använder kroppen lika mycket och på samma sätt som förr i tiden när vi inte hade en stillasittande livsstil så kan kunskaper inom Pilates komplettera Yoga på ett mycket gynsamt sätt.

 

Varför en workshop?

"Jag är både Yoga- och Pilateslärare. jag erbjuder även privata sessioner där jag möter människor som har diverse problem och jag skräddarsyr övningar till dem. Under åren har jag mött folk som har fått besvär av yogaövningar. När vi gått igenom hur de har gjort övningarna så har lett dem i att göra övningarna enligt Pilatesprinciper och till mångas förvåning så slutar det göra ont i de delar av kroppen de hade besvär med. Jag är även terapeut och behandlar människor med diverse problem, en del pga träning. De berättar oftast inte till sina lärare och instruktörer att de får besvär men de berättar för mig!

Jag vill ge chansen till fler att uppleva detta. Därför erbjuder jag en workshop på Yogabolaget

Vi kommer att gå igenom lite anatomi, Pilatesgrundprinciper och sedan några klassiska Yogaasanas på ett annorlunda sätt. Du kommer att se på dina "Bhandas" med nya ögon och ha en förbättrad kontakt med dem efter workshopen.

Du behöver inte ha eller upplevt något särskilt problem eller utmaning efter yoga för att gå på den här workshopen! Du kan göra det ändå och uppleva något nytt". Jag vill inspirera dig att utforska din kropp, det fysiska hemmet för din själ, och lära dig mer on den!

- Marina Papazian

Plats: Yogabolget, Åkersberga

Datum: på lördag 25 maj

Tid: kl.10-12

Boka din plats och betala här

bottom of page