top of page
Hur ren är inomhusluften som vi vistas i?
Mikroorgaismer 3.png

Vi spenderar längre och längre tid inomhus, på arbetet, skolan, gymmet osv.  Det senaste året i synnerhet  har vi kanske slagit rekord i att vistas inomhus! Många arbetar hemifrån och många håller sig hemma betydligt mer nuförtiden.

Många är välinformerade när det gäller att hålla immunförsvaret på en god nivå genom träning, kost, tillskott m.m. 

 

Att ha bra luftkvalité inomhus är något som vi inte riktigt tänker på. Vi förlitar oss på ventilationssystemet och vädrar då och då men eftersom det är kallt den största delen av året så gör vi inte det så ofta.

Det vi inte tänker på är att det cirkulerar en hel del mikroorganismer såsom bakterier, svamp, sporer, mögel, andra mikrober som kommer in med våra skor och husdjur, hud, partiklar från avlopp, damm, rök, pollen, osynliga gaser och ämnen som avges av våra möbler och hygienartiklar.

 

Detta innebär att inomhusluften kan vara många gånger mer förorenad än utomhusluften. Att på ett icke-giftigt och organsikt sätt rena inomhusluften kan ha stor påverkan på vår hälsa och välbefinnande.

Mikroorganismer i inomhusluften
Vi andas ständigt in mikroorganismer inomhus
Mikroorganismer i inomhusluften

Hur kan optimera inomhusluften på ett skonsamt och biologiskt sätt?

Biorengöringsmedel med probiotika

Probiotika 2.jpg
Probiotika.jpg

Vi vet att probiotika har många hälsofrämjande effekter: de höjer immunförsvaret, minskar risken för infektioner och allergier, gynnar matsmältningen, minskar risken för IBS och inflammatoriska tarmsjukdomar, förbättrar näringsupptaget och ersätter förlusten av magbakterier vid behandling med antibiotika.

Nu kan rengöra ditt hem med probiotika!!

 

Det finns biologiska och moderna rengöringsmedel som är baserade på användning av goda bakterier, d.v.s. probiotika som förbättrar hemmets och människors välbefinnande. Produkterna tillverkas med unika bioteknologiska metoder som främjar renhet, luktneutralisering och skydd av ytorna mot smuts. När vi rengör, tillför produkterna hälsofrämjande probiotika på de behandlade ytorna. Det finns rengöringsmedel för badrummet, toalett, tvättställ, golv och nästan alla andra ytor och även bilen och husdjuren.

Minst 93% av produkternas ingredienser är växtbaserade eller biologiska. De rengör, ger glans, tar bort lukt och dess källa. Produkterna är ett koncentrade och späds ut ca 1:10 eller 1:20 i sprayflaska. De doftar fräscht av apelsinblomma och vanilj.

Hudvårds- och hygienprodukter med probiotika

I samma serie finns det även produkter för hudvård, duschtvål, body lotion, diskmedel, handtvål, handgel, deodorant, tvättmedel m.fl. Alla dessa produkter innehåller alltså probiotika som hjälper huden och håret att bibehålla en hälsosam bakterieflora.

Hudvårdsprodukter med probiotika
Probiotioka i rumsspray

Probiotisk sprayanordning - en unik produkt

Det finns även en spray som sprutar och sprider prebiotika och probiotika i rumsluften. Den har automatisk sprutning var tredje timme. De prebiotiska och probiotiska ämnen som används är 100% naturliga. Den kan ställas på möbler eller fästas på väggen. En av mekansimerna är att probiotikabakterierna som sprids i luften försökar sig i, tar mer och mer plats och tränger ut de andra mikroorganismerna och/eller förhindrar deras växt i luften och ytorna. Man kan även spraya sängmadrasser, soffor och fåtöljer.

Med regelbunden användning av dessa rengöringsprodukter med probiotika ökar välbefinnandet i ditt hem och mängden skadliga bakterier minskar. Dessutom finns det inga skadliga kemikalier i produkterna vilket är bra för den inre kroppsmiljön såväl som den yttre miljön.

Tänk även på att när du andas in probiotika från luften så går det ner, inte bara i lungorna utan även i magen. Detta kan innebära väldigt positiv effekt för dem som har diverse problem med magen och matsmältningssytemet.

Det finns forskning på mikrobiell biorengöringsteknik på flera sjukhus där man har kommit till slutsatsen att probiotisk baserad rengöring permanent kan minska ytpatogener upp till 90% mer effektivt än traditionella desinfektionsmedel.

Clean indoor air.jpg

Ta kontakt med oss om du vill veta mer om och köpa dessa banbrytande biologiska rengörings- och kroppsvårdsprodukterna och ta del av forsknningsstudierna.

Mejla:alternativakademin@gmail.com

Ring: 0701304073

bottom of page